search
top

Job di rumah

Bercerita tentang job di rumah, mungkin ramai yang telah mencuba kerja freelancer ini terutama sekali golonga suri rumah, atau pun student yang nak buat duit lebih. Yang dah bekerja secara tetap pon masih boleh buat kerja-kerja freelancer ini asalkan komited dan boleh menyiapkan tugas mengikut masa yang telah ditetapkan. Secara umumnya, job di rumah ini bukanlah satu pekerjaan yang berbeza sangat pon daripada kerja yang kene masuk opis. Bezanya, opis tempat  kerja kita tu dirumah sendiri.

Sponsored- about this ads
Part time dari rumah yang lumayan? Klik sini
Mahu buat duit tanpa modal? Klik sini

syarat-syarat kelayakan untuk apply job di rumah ni simple saja.

  1. 1. pandai menggunakan komputer
  2. 2. ada komputer
  3. 3. pandai guna microsoft word dan excel
  4. 4. ada line internet. kalau tak ada, kene cari tempat yang ade free wifi especially student. hehe
  5. 5. boleh menulis, membaca dan faham bahasa inggeris. Yang ni penting sebab kebanyakan majikan oversea
  6. 6. usia 18 tahun keatas

Untuk syarat-syarat tambahan yang lebih detail, bolehlah rujuk ke link ini.

300x250

Mungkin masih ada yang tertanya-tanya, apa konsep job di rumah ni?

Setelah ana join, baru ana faham. job di rumah ni macam satu platform dimana majikan akan publish job macam iklan kat surat khabar tu.

Contohnya, kalau di surat khabar, mungkin cuma info seperti “kerani diperlukan”.  jadi kita akan terfikir tugas-tugas am jawatan kerani sahaja. mungkin menaip, mungkin menjaga kaunter pertanyaan, mungkin…. Tak detail dan hanya akan tahu apabila kita dah bekerja dijawatan tersebut.

Berbeza dengan job dirumah ini, kerja yang ditawarkan lebih detail.

contoh nya, “saya mempunyai empat artikel dalam bentuk file PDF dan perlu di tukar ke dalam format microsoft word” atau

“saya memerlukan pekerja untuk mengisi data kedalam format yang standard. data yang perlu di isi akan diberi secara berasingan”.

Nampak tak perbezaan nya tu? So, kepada yang nak buat duit lebih dan bosan-bosan tak de kerja nak buat dimalam hari, bolehlah juga apply job di rumah ni. Klik saja di sini.

images

Sponsored- about this ads
Part time dari rumah yang lumayan? Klik sini
Mahu buat duit tanpa modal? Klik sini

job

Contoh kerja yang dihantar melalui email.

 

top