Loading Bay Cafe

Hi! Untuk entry ini, ana nak share satu pilihan tempat makan di Bandar Kluang. Nama restoran ini ialah Loading Bay Cafe. Mendengar namanya tidak bermakna tempat loading barang kontena ya. Mungkin nama restoran ini diberi sebegitu rupa untuk memberi makna tempat untuk kita load perut dengan makanan kot. Hehe..

IMG_20141017_132015

a snap across the street

Restoran ini ada menyediakan ruangan makan di bahagian luar sekiranya anda lebih prefer open air instead of air condition room. But, since kami datang for lunch and it just happen cuaca panas terik, kami pilih untuk masuk ke dalam. Buka saja pintu, ada pelayan yang sambut kami. Dia akan tanya bilangan orang yang datang untuk makan dan akan seat kan mengikut saiz table yang sesuai.

IMG_20141017_132058

Ruangan luar restoran

IMG_20141017_133359

It’s me!

IMG_20141017_133338

Thanks Farah, sebab teman makan lunch. ^^

 

 

IMG_20141017_133150

Promotion for lunch

Pada pendapat ana, suasana dalam restoran ini sangat best. Why? Simply because pencahayaan di bahagian dalam restoran ini sedikit kelam kerana mereka menggunakan downlight lightning, di tambah pula dengan alunan muzik yang di soul kan (lagu rancak tapi dah diolah ala-ala unplug jazz). So, walaupun seat meja sebelah tak jauh mana pun, but since ada alunan muzik ni, kami tak dengar pun perbualan pelanggan di meja sebelah dan membuatkan kami pun rasa yang apa yang kami bualkan tidak akan di dengar oleh pelanggan lain. Dengan erti kata lain, selesa dan ada privasi.

IMG_20141017_133026

Contact number and wifi password

Di atas meja makan tu actually ada fliers or template. So, antara promotion yang disediakan ialah set lunch dan special price for customer birthday days. Password untuk wifi dan contact number untuk reservation juga diletakkan di template ini.

The best part is, masa nak ambil order tu, pelayan tu tak jote down pon yet boleh ulang apa yang kami order without miss out. Memang professional sangat. Enough about the environment, now let’s talk about the foodies.. Since kami berdua saja, so menu dibawah ini adalah antara menu yang kami pilih di Loading Bay Café.

Coffee ice MYR 4.80

Coffee ice MYR 4.80

My favorite Coffee ice.. actually mereka juga menyediakan air suam (free) but since ana takut mengantuk after lunch, ana pun order kopi O ice ini.

Homemade Mushroom soup MYR 4.90 Garlic Bread 6pcs MYR 3.90

Homemade Mushroom soup MYR 4.90
Garlic Bread 6pcs MYR 3.90

For 1 set of homemade mushroom soup tu sebenarnya include 1pc of garlic bread. Ana add another 1 set garlic bread sebab kebiasaannya mushroom soup tu ana makan untuk dip kan garlic bread saja. But, bagi si peminat mushroom soup, pasti anda berpuas hati kerana sup cendawan ini cukup pekat dan memang terasa cendawan nya. ^^

Loading Bay Chicken Chop with egg MYR 12.90

Loading Bay Chicken Chop with egg MYR 12.90

Spicy Shrimp Pasta MYR 16.90

Spicy Shrimp Pasta MYR 16.90

Untuk menu Spicy shrimp pasta, anda boleh memilih tahap kepedasan yang anda mahukan. Ana pilih medium spicy yet memang pedas sudah.. huhu.. tapi sedap…>.<

Kepada anda semua mana yang tercari-cari tempat makan, bolehlah datang ke Loading Bay Cafe ini dan rasai sendiri pengalaman makan disini. Harga pun berpatutan sesuai dengan servis yang diberikan. Kalau ada yang bertanya kepada ana nak revisit kah cafe ini? My answer will be YES!

Untuk maklumat lanjut, boleh lah melawat laman Facebook Loading Bay Cafe. Klik Sini

Sponsored- about this ads
Part time kumpul point untuk redeem duit sebenar? Klik sini
Nak belajar buat duitduit tanpa modal? Klik sini

2 thoughts on “Loading Bay Cafe

  1. quest bars

    Greetings! Very helpful advice within this article! It is the little changes that make the most
    important changes. Thanks a lot for sharing!

Leave a Reply

Your email address will not be published.